رسول امین
قالب وبلاگ
لینک دوستان

فال بد

کلاغ – جغد – یک اتفاق بد - یک حادثه خونین – دیدن بعضی از اشخاص!

اینها چه چیز را به ذهن شما می آورد؟

شاید دیده باشید کسی را که قصد مسافرت دارد یا می خواهد کاری را شروع کند یا چیزی را بخرد و بفروشد اما فقط به خاطر برخورد با امثال این موارد کارش را به فال بد می گیرد و منصرف می شود. بدتر از همه آنها هم همان آخری است؛ به خاطر همزمان شدن یک اتفاق با حضور یک انسان، قدم او را نحس می داند و فال بد می زند.

فال بد را به عربی «طیَرَة» و «تَطَیُّر» می گویند. پیامبر عزیز ما فرمودند: «رفع عن امتی تسعة ... الطیرة  ... .» 9 چیز از امت من برداشته شده که یکی از آنها فال بد است. (کافی ج 2، ص 463)

گاهی ممکن است کسی فال بدی بزند و اتفاقاً درست هم از آب دربیاید ولی این نتیجه شوم بودن چیزی یا کسی نیست بلکه اثر روانی تلقین و اندیشه خود انسان است. «لاتعادوا الایام فیعادیکم.» دشمن روزگار نشوید که با شما دشمنی خواهد کرد. (مستدرک الوسائل، ج13، ص 77) تأثیر تلقین و اندیشه مسئله ای است که علم امروز آن را به عنوان یکی از راه های درمان و غلبه بر مشکلات روحی و جسمی از آن استفاده می کند.

راه نجات از این گرفتاری را هم با ما یاد داده اند. باز هم پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: «اذا تطیرت فامضِ.» هر وقت فال بد زدی و دل چرکین شدی، محل نگذار بلکه عمدا برو انجام بده. (محجة البیضاء، جلد 5، صفحه  48325)

جالب این است که از برخی روایات استفاده می شود که این کار، گناه است چون برای جبران آن کفاره وجود دارد و آن هم توکل کردن بر خداست: «کفارة الطیرة التوکل.» (کافی، ج 8، ص 198) اعتقاد به اینکه سلسله جنبان این عالم و اتفاقات آن خدای دانا و توانایی است که حکیم هم هست، دل انسان را قرص می کند و دیگر این بهانه ها او را از کار و زندگی و سرنوشتش دور نمی کند.

اما حضرت رسول فال نیک را دوست داشتند و به آن سفارش هم می کردند. در بحارالانوار آمده است: «ان النبی صلی الله علیه وآله کان یحب الفال الحسن و یکره الطیرة.» اگر هم کسی فال بدی می زد سفارش می فرمود این دعا را بخواند: «اللهم لایؤتی الخیر الا انت و لایدفع السیئات الا انت و لاحول و لاقوة الا بک»(بحارالانوار، ج 95، ص 3)


مصطفی خادم الحسینی | پنج شنبه 91/10/7 9:17 صبح| نظرات
چاپ این صفحه
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ
این وبلاگ عرصه ای است برای دفاع از رسول امین الهی و طنین انداختن نام زیبایش در گوش عالم.
چه واژه زیباییست نام «محمد»
لینک های مفید

امکانات وب


بازدید امروز: 2
بازدید دیروز: 25
کل بازدیدها: 140903
Google

در این وبلاگ
در کل اینترنت